Apa Vie

De ce beau Apa Vie si nu cred in Vitamina C de la cutie?

Dimineata corpul este insetat dupa “postul” de seara. Nu mai beti nimic dupa ora 19:00, ca sa lasati si dragii de rinichi, vecinii greu incercati ai suprarenalelor, sa se refaca. Un pahar de Apa Vie e ca o ploaie binefacatoare: spala mucoasele, curata in profunzime, alcalinizeaza (ca urmare reduce inflamatiile si tonifica sistemul imunitar), hidrateaza, racoreste, improspateaza respiratia si invioreaza fiecare celula cu energie, pregatind-o de “actiune” pentru intreaga zi.

Mucoasele sunt “pielea” noastra interioara si trebuie sa fie la fel de curate, fine si ingrijite ca si pielea exterioara. Pentru cei mai multi dintre noi, acesta este un deziderat, nu o realitate. Singura realitate este ca pe dinauntru suntem mai murdari decat pe dinafara. Nu va lasati “fermecati” de faptul ca nu ne vedem mucoasele. Daca pielea noastra ar fi transparenta, am fi plini de consideratie fata de caznele la care ne supunem organismul si tractul digestiv in special si ne-am mobiliza sa facem curatenie mai des in “vehiculul” care ne poarta prin viata si pe care l-am transformat din automobil de lux (la nastere), in rabla (deja de la 20 de ani).

Corpul nostru e alcatuit din cateva miliarde de celule, o comunitate de “cetateni” care si-au abandonat individualitatea pentru binele colectiv. Sanatatea intregului numit “organism uman” este data de sanatatea fiecarei celule in parte. Asadar sanatatea este un efort care se face la nivel colectiv si anume: pentru fiecare celula in parte. Ganditi-va ca aveti zeci de miliarde de “copii” de care trebuie sa va ingrijiti in acelasi mod, pentru a fi toti sanatosi. Suntem sanatosi doar atunci cand fiecare celula e sanatoasa si functioneaza impecabil.

De ce-i zic “Apa Vie”?

Ca e reala, vie si are vitamine vii, adevarate, nu suplimente sintetice. Oricine a studiat putina biochimie intelege ca vitaminele nu exista ca si componente izolate de sine statatoare. Vitaminele sunt alcatuite din diverse componente care trebuie sa lucreze impreuna pentru a putea produce efectele biologice intentionate.

Vitaminele care se gasesc in mod natural in alimente integrale vin “la pachet”, adica la un loc cu toate componentele necesare. Majoritatea vitaminelor care se vand in farmacii, magazine naturiste etc sunt vitamine sintentice, izolati, parti din vitaminele care se gasesc in mod natural in alimente integrale.

De exemplu vitamina C. Daca cititi eticheta suplimentelor, o sa vedeti ca cele mai multe contin doar acid ascorbic sau un compus al acestuia, ascorbat. Acidul ascorbic NU este vitamina C, ci doar o parte din ea. Adevarata vitamina C este un complex de diversi factori si care se gaseste in alimente integrale gen fructe si legume. Complexul este ca o comunitate, adica lucreaza impreuna pentru binele organismului, specific pentru a mentine dintii si gingiile sanatoase (nu, nu laptele face dintii sanatosi, din contra!), previne caderea parului, imbatranirea prematura si imbolnavirea. Acidul ascorbic este doar invelisul extern al complexului de vitamina C; daca vreti, il putem imagina ca o coaja protectoare. Daca luam doar acid ascorbic din prafuri, comprimate sau capsule, corpul trebuie sa gaseasca in tesuturile noastre si sa adune la un loc toate celelalte componente ale complexului de vitamina C, pentru a le putea folosi eficient. In cazul in care corpul nu are rezerve suficiente din restul componentelor, acidul ascorbic de unul singur nu va aduce niciunul dintre beneficiile de sanatate pe acre le aduce complexul de vitamina C. Dupa ce va da o tura prin organism, acidul ascorbic neutilizat va fi eliminat sub forma de … urina scumpa.

***

Apa Vie cu fructele locale, de sezon
(actualizare iunie 2016)

Foto: Cristela GEORGESCU, 2016

Apa Vie, Foto: Cristela GEORGESCU, 2016

Folosesc un borcan de muraturi de 3 litri, cel in care fac si socata si pun in el:
15 capsuni spalate si taiate pe jumatate (cu frunze cu tot)
1 ceasca de zmeura proaspata cu frunze cu tot
1 pumn de frunze proaspete de menta si busuioc
Optional 2 ramurele de levantica
Vitamina L
Apa.

Las borcanul plin la soare cateva ore, mestec din cand in cand foarte bland, cu o lingura de lemn – nu de metal! si apoi pun la frigider. Daca nu e posibil, atunci lasati borcanul direct la frigider, o zi si o noapte, 24 de ore. Strecor, pun in sticle de sticla si savuram impreuna dimineata, dar si pe parcursul zilei. Daca aleg sa o pastrez la frigider, am grija sa o scot cu suficient timp inainte, asa incat sa nu o bem rece (presiune inutila pe sistemul digestiv care si asa gafaie in fiecare zi…).

Am uitat intr-o zi sa o bag la frigider dupa ce am strecurat-o si s-a acidulat usor, o minune! 🙂 Am aplicat aceeasi metoda si pentru socata si l-am auzit pe Petru tipand la Pavel: “Hei, Pavel, vino, ne-a facut mama bere!”. 🙂

E posibil sa va intrebati: de unde stiu copiii astia de bere? Traim in lume, nu in palatul de clestar. Copiii nostri stiu ce inseamna si inteleg ce efect au asupra corpului, a mintii si a PLANETEI PE CARE SUNTEM MUSAFIRI, NU PROPRIETARI, alcoolul, tigarile, cola, redbull, fast food cu toate firmele lui, haribo, orero, fornetti, actimel, cremwursti etc etc.

Vor ramane asa o viata? Cine poate sti? Gandul ca da, imi aduce bucurie si vibratie de recunostinta, dar nu am asteptari si nici fixatii. Intuitia mea si contextul in care ei se dezvolta, ma fac sa proiectez in viitor o imagine pozitiva. Nu ii educam pe cei 2P cu obiectivul de a manca sanatos sau de a nu manca “rautati”, “porcarii”, “minciuni” etc. Preferintele lor alimentare sanatoase sunt doar o consecinta. Ii crestem pe Pavel si pe Petru cu un unic obiectiv: acela de a fi iubitori si recunoscatori fata de tot ce ii inconjoara, de a-si folosi viata si sanatatea pentru a face acele lucruri care aduc bucurie si care le aduc bucurie. Si in tot acest proces, devenim si noi, parintii lor, constienti, prezenti, flexibili, deschisi si dispusi sa traim viata ca pe o continua reforma personala…

***

Apa Vie cu citrice
Articol 2015

Sa spunem cu recunostinta si bucurie fiecarei celule: “Buna dimineata sa iti fie, cu un strop de Apa Vie!”. Noi bem  in fiecare dimineata cate un pahar de Apa Vie la temperatura camerei, nu rece – fff important, pe stomacul gol, cand ne trezim. Cei 2P beau acum intre 100 – 200ml, cand erau mai mici doar cateva guri, neindulcita. Va propun sa incercati sa beti timp de 2 saptamani si sa observati diferentele. Daca vi-i bine, transformati asta in obicei de viata.

Taiati rondele 2 lamai (galbene si/sau verzi). Pot fi si mai multe daca doriti un gust sau un efect mai intens.

Foto Credits: http://foodbilder.huettenhilfe.de

Foto Credits: http://foodbilder.huettenhilfe.de

Si 2  portocale.

Foto Credits: http://foodbilder.huettenhilfe.de

Foto Credits: http://foodbilder.huettenhilfe.de

Daca nu sunt bio, nu folositi coaja, ci curatati portocalele si lamaile inainte de a le felia.
Pregatiti o mana de frunze amestecate: menta si busuioc proaspat.

Optional, puteti pregati si o lingurita de ghimbir ras (fara coaja) pentru 1 litru de apa. Am scris aici de ce ghimbirul proaspat e nelipsit la noi in casa. Daca ghimbirul nu-i pe placul tuturor, atunci portionati lamaile, portocalele si frunzele si, in loc sa folositi un borcan cu capacitate mare, folositi 3-4 borcane mai mici in care puneti intercalat lamaile galbene si/sau verzi, portocalele si frunzele. Puneti ghimbirul doar in borcanul doritorului, desi nu strica nimanui, cu atat mai putin copiilor sau mamelor insarcinate, sa-si dreaga putin suprarenalele “ciufulite” de stres, cu o țâr’ de ghimbir.

Foto Credits: www.dixiebeauty.com

Foto Credits: www.dixiebeauty.com

Turnati deasupra apa purificata (minim 1 litru) si Vitamina L.

Foto Credits: http://cfra-nc.org/water-quotes/

Foto Credits: http://cfra-nc.org

Acoperiti si lasati peste noapte la racoare. Dimineata strecurati un pai in fiecare borcanas sau, daca ati folosit borcanul mare, atunci portionati-o in pahare. Beti pe stomacul gol, cu inghitituri mici, cu recunostinta si visand cu ochii deschisi la ceea ce iubiti, mai ales despre voi.

Apa Vie, Apa Vie, una mie, una tie, sanatate si iubire-n Vesnicie!

www.vividoccasions.wordpress.com

Foto Credits: www.vividoccasions.wordpress.com

***

Ne-am intors din vacanta plini de nisip, sare si soare printre degete, in par, in suflet si-n bagaje. Exact in starea asta m-am apucat sa scriu reteta-zambet, cu care sa dati “Buna dimineata!” fiecarei celule. Vacanta placuta in continuare, nu uitati ca odihna este mai importanta decat hrana in orice strategie de sanatate. Acordati-va pauze! Eu sunt repetenta la lectia asta, dar am primit cei mai buni profesori: copiii nostri, Petru si Pavel. “Mama, e frumos sa fii copil! Dar cel mai frumos e sa fii copil in vacanta!” mi-a spus Pavel cand s-a terminat gradinita.

Vai de parintii care nu asculta de copii! 🙂 Asa ca-mi iau din nou copilul interior si cei trei baieti din dotare la purtator si p’aci ti-i drumul!, la cules de Vitamina D si de Vitamina L. Ne-om regasi sanatosi pe blog in cateva saptamani, pana atunci va multumesc tuturor si ne intalnim la impartit aceleasi raze de soare!

Cat de mult ai avut nevoie de o vacanta poti spune abia cand s-a terminat :)

Cat de mult ai avut nevoie de o vacanta poti spune abia atunci cand s-a terminat 🙂





Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Buna Cristela,

    Multumesc de ideea de hidratare. Ma cam epuiza psihic vesnica limonada pe timp de vara.
    Am doua intrebari :
    – borcanul se lasa acoperit sau descoperit (eventual cu un tifon care sa protejeze de musafiri nepoftiti si gunoaie) la soare ?
    – ce faci cu fructele din apa dupa ce consumi apa ? Le mananci ca la compot ?

    1. Draga Teodora,

      Bun regasit! 🙂
      1. Acoperit, da. Nu mult la soare, 2-3 ore. Daca sunt 30 de grade si mai putin, cam 1 ora. Scopul e sa stranga apa ceva biofotoni.
      2. Am raspuns deja la comentariile precedente. Le arunc, dar nu pentru ca trebuie, ci pentru ca nu ma inspira 🙂 Mananc doar frunzele 🙂

      Cu drag.

    2. Draga Cristela,
      Am și eu mai multe întrebări la care, sper din suflet, să îmi poți răspunde.
      Am citit în cartea dr. Robert Morse că e recomandat sa bem aproximativ 450 de ml apa distilata/zi (asta în caz că nu avem un filtru de apa prin osmoza inversa). Ai vreo idee, dacă apa distilata din comerț e ok pentru consum? Și referitor la filtrul de apa ce îl folosiți voi (Beladomo). Se poate instala de oricine sau e nevoie de suport tehnic din partea firmei ce îl comercializează? As avea cine sa mi-l cumpere din Austria dar nu știu dacă îl putem instala noi. Și consumabilele filtrului la cat timp le schimbați?
      Multe mulțumiri și îmbrățișări! Ești călăuza familiei mele.

    3. Multumesc, Andreea draga. Dr. Morse nu este pentru apa, din contra, mai ales daca consumam fructe si sucuri de fructe. Nu mai cred in doza ideala de apa, ci in doza SPECIFICA FIECARUI CORP, care se schimba, ca si nevoile nutritionale de la o zi la alta, functie de multe lucruri.

      Se poaete instala filtrul fara tehnician specializat, dar ei nu dau garantie (3 ani) decat daca e instalatorul lor. Consumabilele la 1 an- 1 an si 3 luni. Aparatul semnalizeaza cand e momentul, in functie de ce a gasit in apa. Nu stiu daca la cat de “imbogatita” e apa din Romania, nu cumva va fi mai devreme. Costurile anuale sunt aproape 200 EUR.

      Imbratisari,

    4. Cu bucurie si recunostinta (ca exista oameni blânzi si creativi cu care eu interacționez – fie chiar si virtual) am parcurs articolul tău!

      Si eu beau “o apa vie” (asemănătoare apelor izvorului celebru din Nordenau sau Hunza) si cu articolul tău am descoperit ca mai sunt alte metode de a-ti “produce” singur apa ta bună!

      Iti mulțumesc pentru aerul blând cu care povestești si împărtășești micile secrete care fac “marile” efecte ale vieții!!

      O îmbrățișare si un gând bun!

      p. s.
      poate va fi vreodată ocazia sa ne cunoaștem si sa facem “schimb de experienta” cu apele noastre vii!

      Cu drag,
      Mihaela

    5. Buna dimineața minunata Doamna Cristela!

      Sunt cateva zile de cand am aflat de existenta Dumneavoastra si din acea clipa pot spune ca ma simt ca traiesc intr-o alta lume!
      Nu va pot spune cat sunt de recunascatoare Bunului Dumnezeu ca mi v-a adus in cale!
      Sunteti o inspiratie si o sursa de informatie care in aceste zile m-a socat de multe ori. Cate munca si determinare ca sa puteti realiza tot ce ati realizat! Va multumesc din suflet!
      Aici pot gasi totata informatia pe care ar fi trebuit sa o caut o viata!
      Am o mare rugaminte. Vrem sa alegem un sistem de purificare a apei si m-am documentat pe aceasta tema, insa sunt inca nesigura.
      Am aici un link: https://www.water-for-health.co.uk/our-blog/2017/10/whats-healthiest-water-can-drink/
      Suntem inca nesiguri daca sa alegem reverse osmo sau apa hidrogenata. Sincer va spun ca noi am vrea sa il alegem pe cel din urma.

      O alta intrebare la care asi dori o sugestie este in privinta inlocuitorilor de zahar. Am citit cum ca siropul Maple ar fi mai bun decat mierea si siropul de agave?

      Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si va urez tot binele din lume! Sunteti niste oamneni minunati! Mi-ati umplut zilele si inima cu energie pozitiva!
      ❤❤❤

    6. Buna ziua, multumesc frumos pentru cuvintele generoase.

      Eu folosesc filtru prin osmoza inversa cu remineralizare pana la TDS maxim 27. Legat de indulcitor, depinde ce anume doriti sa indulciti si de ce, depinde din ce punct de vedere una este mai buna decat cealalata. Sunt multe aspecte de luat in considerare inainte de a decide.

      Gand frumos,

  2. Aha…bun. Multumesc mult de raspuns.
    Inteleg de ce nu te inspira la capsuni si zmeura…Cred ca sunt tare flescaite. Ma gandesc ca totusi mai poate fi recuperat ceva la blendar cu miere ?!?…un fel de smoothie?
    Eu am pus mere, piersici si nectarina. Mi se pare ca promit sa aiba un gust acceptabil si dupa strecurare.
    Maine dimineata ma voi delecta cu prima tura 😀

  3. Draga Cristela,
    1.As dori sa te intreb daca e sanatos sa ne culcam copii pe perna sau fara ea? Si daca raspunsul e pozitiv, perna cu ce ar trebui sa fie umpluta – ma gandesc la cele din copilarie in care mama punea puful orataniile care se scaldau in praful curtii …. , sau la cele din comert, sintetice?
    Nu am stiut unde ar fi nimerit sa postez intrebarea si, cu permisiunea ta, am sa mai adaug una:
    2. pentru o persoana ce va trece de la o alimentatie nesanatoasa la cea simpla, cu baza celei detaliate de tine pe blog, e necesara o cura cu carbune vegetal ( made by dl.Pascotescu)?

    Multe multumiri!

  4. Draga Cristela, cata apa trebuie să bea vara un bebe alăptat de aproape 8 luni? Puiul meu s-a trezit dimineața cu cearcăne (pielea de sub ochi e rosie) si ma tem să nu fie vorba de deshidratare 🙁 Iti multumesc si te imbratisez!

    1. Draga Alexandra, un copil alaptat exclusiv nu “trebuie” sa bea apa. Laptele matern e si apa, si “mancare”. Daca este diversificat si consuma suficientte fructe zemoase si sucuri de fructe (citeste articolul meu “Legendele toamnei: sucurile de fructe fac rau”) iar nu are nevoie de apa, pentru ca zeama frcutelor este un lichid fitoterapic, o apa vie. Daca vrei sa-i dai Apa Vie, poti incerca, insa nu “trebuie” nicio cantitate anume. Copilul STIE si mama SIMTE cat are nevoie copilul. Acolo e stiinta si cunoasterea, in noi, nu in statististici care incerac asa ne faca pe toti sablon.

      Cu iubire,

      cristela

  5. Draga Cristela, citesc de ceva vreme incoace mesajele tale, si am asteptat intr-un fel, pentru ca nu stiu cu ce sa incep…e minunat sa descoperi sa sunt persoane care simt, gandesc, traiesc si inspira ca tine, chiar daca la 10000 de km departare…care zdrobesc busuioc intre degete si se bucura, care simt mirosul unei caise coapte pana in strafundul plamanilor, care culeg zmeura si afine ca din gradina Edenului, si stiu ca Dumnezeu nu poate fi departe…care merg in munti sa aduca apa noua si veche de mii de ani si cand o beau le dau lacrimile de multumire…vai, cate as putea spune….dar stiu ce nu e nevoie….pentru ca ce simt eu trebuie ca simti si tu…ai o adresa de email la care pot sa-ti scriu mai mult? Daca nu, intr-o zi curand o sa-ti scriu aici povestea mea si cum m-a trezit Dumnezeu sa ma bucur de fiecare minune de planta si rod pe care l-a facut…pana atunci te pup de departe tare Licinia

  6. Va urmaresc cu mare drag de ceva vreme si incerc sa pun in practica cat mai mult din ce citesc dar subiectul “apa pura” e cam in ceata pt. mine asa ca sper sa gasesc la tine “luminarea”.
    1. Ce inseamna apa pura?Apa trecuta printr-un filtru cu osmoza inversa?
    2.Daca raspunsul este “da” imi poti recomanda un produs/ o marca?
    3.Ce parere ai de produsul Aquarion de la Calivita care purifica, ionizeaza si poate alcaliniza apa?
    Multumesc anticipat.

  7. buna ,cristela.
    as avea o intrebare : esti deacord cu soia si preparatele din soia?multumesc pentru sfaturi !

  8. Draga Cristela! Am citit recent ca ghimbirul trebuie evitat sau utilizat cu precautie de catre femeile care alapteaza. Pai daca se recomanda in sarcina, de ce s-ar evita in timpul alaptarii? O fi adevarat?
    Multumesc…

    1. Multumesc, draga mea. Eu cred ca tu ai deja raspunsul :)… O fi adevarat ca unii stiu mai bine despre noi (sau despre cei dragi noua) decat noi, care traim alaturi de ei clipa de clipa? 🙂 Ghimbirul este iubirea suprarenalelor, imi place teribil sa il storc in sucul de mar, normal ca nu o sa pui cat sa-ti sara ochii din cap de usturime, dar e iubirea suprarenalelor.

      In alaptare nu se recomanda ghimbir, dar se recomanda multe lactate. Sau mezeluri, sau cartofi prajiti, cum am vazut ca recomanda un “celebru” medic nutritionist. Amar vremuri am ajuns sa traim, sa ascultam de medici cumparati de industrie in loc sa ascultam de corp si de vocea interioara.

      Ai incredere in tine, draga mea! Si in copil. Testati si vedeti ce va prieste. Eu am mancat si ghimbir, si usturi, si ceapa, si cruditati si leguminoase si n-am stiut de “probleme” nici eu, nici Petru.

      Cu iubire, voua,

      cristela

  9. Buna Cristela, citesc cu mult drag blogul tau si vreau sa iti multumesc din suflet pentru toata munca de studiu ce-o faci si o impartasesti cu noi aici. Am o mica nelamurire legata de ochelarii de soare pt bebelusi/copii, noi locuim la munte la 900m altitudine si avem soare din belsug, stam zilnic afara cate 2-3 ore intre 10-15, dar cateodata fetita mea are ochii rosii. Ar trebui sa folosim ochelari de soare? Nu folosim creme cu protectie solara,si pana in momentul de fata nu i-am dat fetitei mele (are 14luni) nici un fel de supliment/vitamina D.
    Iti multumesc mult si iti doresc multa sanatate, sa poti continua munca minunata!

    1. Draga Camelia, multumesc tie. Despre cremele cu protectie solara am scris la serialul despre Vitamina D. Nu sunt nici pentru ele, nici pentru ochelariid e soare. Soarele nu este dusman, decat daca nu stim sa ne raportam la el. Te rog mergi pe http://www.centrulnatura.ro si citeste articolul de asta vara cred al doamnei dr. Sorina Soescu despre SOARE s expunerile la soare.

      Cu drag,

      cristela

  10. Draga Cristela,

    putem pune in loc de ghimbir turmeric proaspat? Am un stoc de turmeric in frigider si as vrea sa ii dau o intrebuintare …
    Multumesc! Si pentur conferinta de la Bucuresti / Naturalia! Sa mai vii pe la noi 🙂

    1. Draga mea, multumesc pentru intrebare si participare! 🙂

      Desigur, poti incerca. Si eu folosesc mult turmeric, mai ales in supa clara, am si povestit despre el in Simlu 2, cred ca deja ai citit. Dar poti incerca si in apa vie, mi-ai dat si mie o idee.

      Mie imi mai place sa storc putin turmeric, cu putin ghimbir, cu putin patrunjel si putina menta si csa pun in sucul de mere. Dupa gust ins aturmericul si ghimbirul sunt AUR la imunitatea omului! 🙂

      Imbratisari

  11. Buna Cristela,
    ce vrei sa spui prin “acidul ascorbic neutilizat va fi eliminat sub forma de urina scumpa?adica acida?
    multumesc,
    nicoleta

    1. Multumesc, Nicoleta pentru intrebare.Daca dai banii pe o vitamina, cu speranta ca ea va ajunge in corp acolo unde e nevoie de ea, dar lucrul acesta nu se intampla – din motivele descrise in articol- inseamna ca ai dat banii in vant, asa-i? Adica singurul beneficiu pe care l-ai obtinut este ca urina ta va contine si aceste substante izolate chimic, deloc ieftine.

      Cu drag

    2. Multumesc mult de raspuns! acum am inteles foarte bine 🙂
      O primavara frumoasa iti doresc, cu parfum de ghiocel 🙂
      Imbratisari,
      Nicoleta

  12. Dragă Cristela,
    Acum două zile, căutând după rețete sănătoase,am descoperit blogul tau şi cu multă bucurie am citit mai multe postări. Am renuntat la carne de câtiva ani şi acum sunt chiar in faza renuntării la lactate si zahăr. Locuiesc in Viena si ma preocupă de mult calitatea apei pe care o bem. Cu toate că apa de Viena e una dintre cele mai bune ape potabile(se zice) cred că nu e scutită de tratarea cu fluor,clor…si alte cele.. Am încercat sa găsesc o posibilitate sigură de filtrare a apei…am umblat pe toate dealurile să găsesc vreun izvor curat…insă încă nu am găsit soluția…Am citit în prezentarea ta despre apa purificată. Nu am înteles exact cum purifici această apă. M-aş bucura mult dacă ai putea să mă ajuti. Mulțumesc din suflet.
    Alina.

    1. Draga Alina, multumesc pentru intrebare si asteptare. Apa filtrata.

      In Romania am folosit osmoza inversa. In Austria am folosit filtru cu carbune, Britta, o varinata suficient de buna ca raport beneficii-pret. Apoi am investit intr-un filtru spectaculos, am vazut imediat rezultatele, este o apa cu structura si TDS similar cu al apo de izvor, filtru Bonaqua fabricat in Germania. Daca doresti detalii si te descurci in germana, iti pot trimite personal detaliile reprezentantului.

      Cu pretuire,

      cristela

    2. Draga Cristela, iti multumesc pentru inca o reteta si o desteptare cum numai tu stii sa scrii. Imi poti da detaliile despre filtrul Bonaqua pe care voi il folositi? Eu locuiesc in Italia dar poate gasesc un distributor sau un moid sa-l import. Multumesc!

    3. Gentiana mea draga, multumesc din suflet. Este intr-adevar ceva deosebit si merita fiecare banut investit. Mi-e tare greu fara apa asta cand plec si cine vine la noi si gusta, mereu ne intreaba ce fel de apa avem, pentru ca …. E VIE!

      http://www.klarestrinkwasser.com

      Te imbratisez,
      cristela

    4. Draga Cristela,

      Multumesc si eu pentru blogul tau si pentru impartasirea experienteie tale. Te rog ai putea sa imi trimiti si mie pe email informatiile despre filtru Bonaqua pe care il folositi voi?
      (ma descurc cu germana).

      Multumesc mult,
      cu drag,
      Ana

    5. Draga Cristela,

      multumesc de raspuns. Voi incarca sa contactez producatorul. Sper sa il poata livra si in Romania.

      cu drag si multumire,
      Ana

    6. Draga mea, cu bucurie. Nu trimit decat in Germania, Austria sau Elvetia. Am verificat eu pentru cineva care dorea. Singura solutie e sa il cumpere cineva din aceste tari si sa ti-l trimita. Nu stiu daca merita… ca e vorba si de garantie…

      Te imbratisez.

  13. Ce este aceasta vitamina L?

  14. Buna Cristela, Ce este vitamina L din apa vie? Multumesc, Andreea

    1. Draga Andreea, multumesc si eu – am raspuns putin mai sus. CU drag.

  15. Draga cristela….. eu zic asa…. multumesc domnului ca existi. Team descoperit de putin timp si mia crescut inima de bucurie.pt aceasta licoare vie… daca eu am fructele abia culese….multumesc doamne pt aceasta posibilitate….mai trebuie sa le las la soare??si capsunelele noastre acum sunt la a doua inflorire.in schimb avem din belsug mure…zmeurica sa dus si ea prima tura da mai produce pana toamna tarziu.a doua intrebare era.? Sa inlocuiesc capsunile cu mure…. .?? pana vom avea din nou capsuni…Baietelul nostru Alex de doi anisori adora sa culeaga cu tati….. tot ce e rosu..doar ca inlocuieste cosul cu gurita lui scumpa.zi de zi…chiuie de bucurie cand descopera printre frunzele verzi ceva …rosu…gandinduma la energia din ele ma simt binecuvantata….

    1. Tina draga, multumesc pentru intrebari. Poti face cu orice fel de fructe vrei si simti. Natura e cea mai buna farmacie si ne inspira creativtatea!

      Cu iubire,

      cristela

  16. Buna Cristela.
    Ma intrebam daca din lipsa fructelor proaspete putem folosi fructe congelate.
    De exemplu as pune zmeura proaspata si capsuni congelate.
    Multumesc.

    1. Desigur, Daniela! Dar pune multa menta si busuioc proaspat! Cu Vitamina L,

      cristela

  17. Buna ziua Cristela,

    Multumim pentru indicatii si “retete”. Foarte invioratoare!
    Ai cumva si o varianta pentru “iarna”? In sezonul rece imi place tare mult sa beau lichide calde, ceai si chiar si apa trebuie se fie calduta. Mentionez ca sunt o friguroasa, tot timplu imi sunt picioarele si mainile reci.
    Vorbind de apa, care este cea mai indicata cale de a purifica apa? Utilizez carafa Brita pentru apa de la robinet? Ai vreo indicatie pentru un dispozitiv de instalat la nivelul casei, sau apei de baut si de gatit?

    Sanatate si voie buna! Multumesc din suflet de raspuns!

    Simona

    1. Draga Simona, multumesc pentr intrebare. Inteleg frilozitatea, sunt la randul meu o friguroasa. 🙂

      Iti recomand ceai de ghimbir cu menta, ceai ARMONIA (vezi reteta si proprietati farmacologice in cartea Simplu2), limonada cu boia iute sau ceai de coji de mere (nestropite) cu ghimbir sau cu scortisoara. Ah si a nu se uita supa clara fierbinte, iarna o ceasca de supa clara face minuni nebanuite. Daca ai deja Simplu2, te rog, citeste beneficiile ei si da-i bataie, ajuta la toate cele ce mi-ai enumerat 🙂

      Am folosit un filtru Britta cu carbune pentru apa din Austria (care e oricum potabila). In Romania doar osmoza inversa + biletele de iubire si recunostinta, pentru cine crede in cele demonstrate de maestrul Masaru Emoto.
      Acum folosesc un filtru extraordinar de la Beladomo, imi vine sa spun ca e cel mai bun din lume dupa cum ma simt, dar din pacate ei nu au voie sa distribuie decat in Austria, Elvetia si GErmania….

      Cu pretuire,

      cristela

  18. Buna Cristela,

    Multumesc pentru raspuns, iata ca nu stiam despre ceaiul de coji de mere si nici de limonada ci boia iute!Presupun ca frilozitatea este datorata unei functionari deficiente a glandei tiroide. Nu am vazut pe blog vreun articol dedicat special tiroidei poate ca n-am cautat cum trebuie!!
    Cat despre filtrul Beladomo, sunt tare trista ca deservesc doar trei tari.Eu locuiesc in Belgia, sper sa gasesc unul care sa faca treaba buna.

    Sanatate si bucurie in sufletele voastre bune va doresc!

    Simona

    1. Cu placere, draga Simona. Ai intuit corect: tiroida, dar nici cu ficatul nu mi-e rusine! Amandoua au ceva legatura cu functia de termoreglare. Desigur ca am un articol despre glanda tiroida – util zic eu si apreciat. Daca dai o cautare (este functia search pe pagia principala), il gasesti. Multumesc, cu drag

  19. Buna,
    Ce recomandati in sarcina toxica?? Mamica in cauza nu se poate hidrata corespunzator pentru ca stomacul e super sensibil. A ajuns si la spital din cauza deshidratarii… Multumesc mult

    1. Buna ziua, multumesc pentru intrebare si pentru intelegerea ca scopul acestui site nu este sa ofere consultatii medicale sau electronice, mai ales unei situatii atat de speciale, cum este sarcina. Va recomand sa va adresati unui medic care are o abordare blanda, holistica, ca cei pe care ii recomand pe acest site.

      Cu pretuire,
      Cristela GEORGESCU

  20. Buna Cristela am si eu o rugaminte care model de filtru aveti de la beladomo Multumesc

    1. Draga Carmen, cu placere. Avem un filtru cu somoza inversa, remineralizare si restructurare a apei dupa principiile lui Masaru Emoto, ceva mai vechi decat acest model, dar in aceeasi directie:http://www.beladomo.de/umkehrosmose-ultrafiltrationsmembrane/. Este cea mai buna investitie pe care am facut-o in starea de bine.

      Cu placere 🙂

  21. Multumesc Voi aveti filtru pe teava principala care alimenteaza toata casa ? Scuze ca te stresez .Imi doresc sa imi cumpar si eu un filtru sa il pun pe teava principala. Eu locuiesc in Romania si nu reusesc sa ma decid care ar fi varianta buna . Si mai am o intrebare stiu ca nu este aici subiectul despre vitamina D insa va rog din suflet sa ma ajutati .Fetita mea cea mare de doi ai si jumate are deficit de vitD Eu nu i am dat niciodata vitaminaD si nu stiu care ii ok pt copii . Multumesc pt ajutor

    1. Draga Carmen, nu. Doar la bucatarie. Incepe si tu cu pasi mici, altfel nu mai incepi niciodata sau incepi si renunti pe parcurs. Ref. vitamina D, eu folosesc vitamina D2 vegana. Dar ai grija, ca aceste capsule NU SUNT SOARE. Plantele nu cresc cu vitamina D de la borcan. LaDe ce ar creste oamenii? Cu drag,

      cristela

  22. Bună! Se poate sa îmi spuneți ce părere aveți despre apa Kangen? Am o cunoștință care folosește și îmi spune mereu câte beneficii are organismul însă aparatul costa mult peste puterile mele financiare. V-am descoperit acum 5 ani și am fost impresionata, însă m-am rătăcit pe parcurs. V-am redescoperit de curând și poate poate voi fi mai consecventa și mai ambițioasă de data asta. Numai bine și soare în suflet va doresc!

    1. Buna dimineata, multumesc pentru intrebare. Va rog sa cititi comentariile deja facute la acest articol. Multumesc

  23. Sunt surprinsa-încîntata de tot ce am citit.Voi reveni asupra informatiilor- pentru consolidare

  24. Dragă Cristela,
    Recitesc cu interes articolele tale legate de apă.
    De când cu scandalul apei cu exces de clor din București, am luat decizia de a începe activ căutarea unui sistem de filtrare al apei, să- l montez la bucătărie am vrea, care să ne scape de clor/ fluor.
    Noi locuim în Ploiești.
    Înțeleg din mesajele tale că în România ai mers pe varianta osmoză inversă.
    Ce aparat ai achiziționat mai exact și de la ce producător?
    Multumesc frumos! Pentru timpul tău. Pentru îndrumarile tale calde .

    1. Vai, draga mea Mihaela, nu stiu ce scandal o fi acum, dar stiu ca inainte de a se naste Pavel, deci inca din 2009 a fost un mare scandal si emisiuni la ROMANIA TE IUBESC in care se prezenta ce spui tu acum. Era invitat Directorul General de la APa Nova sa guste apa din doua sticle de apa minerala, dar in una era apa de la canal. A REFUZAT, a zis ca nu e nevoie sa guste, petru ca el stie ca CLORUL E SANATOS. Nu mai stiu ce aparat am avut si ce marca, e muuult de atunci. Cu iubire ti-as fi spus, oricum era printre putinele firme care aveau asa ceva, era abia la inceput.

      Te imbratisez cu drag

  25. Mulțumesc, dragă Cristela, pentru faptul că mi -ai răspuns.
    Am căutat între timp pe net și am găsit destul de multe modele de filtre prin osmoză inversă. Nu sunt sigură încă pe care îl voi alege, mă mai documentez. Prețurile variază de la 800 lei la 2000 -3000lei. Habar n -am de ce variază atât de mult.

    Am încă o curiozitate: în Austria se tratează apa cu clor și fluor? Filtrul Beladomo e tot prin osmoză inversă?
    Ai cunoștință de alt tip de filtru, nu prin osmoză, care să elimine clorul și fluorul? Ele mă sperie cel mai tare și știu că citisem undeva că se elimină cel mai greu.

    Te îmbrățișez, îți mulțumesc sincer și îți transmit recunoștința mea.

    1. Multumesc frumos, Mihaela.
      Da, desigur, se trateaza peste tot sub pretextul “Norme de igiena”, dar se foloseste mai putin clor oricum, am vazut analizele.

      Despre ce fac halogenii in corp am scris in articolul meu – De ce sufera glanda tiroida?

      Filtrul meu este cu adevarat special. In apa sunt muuuuuuuuuuuuuult mai multe chestii decat halogeni, am facut o analiza care a costat 200 EUR si am vrut sa scriu, dar e mai bine sa nu stim. Este dincolo de puterea noastra de imaginatie.

      Noi sa fim sanatosi la minte, ca le ducem pe toate. Aparatul Beladomo este SI pe baza de osmoza, are 7 filtre pentru toate nazbatiile existente, dar mie imi place mai ales ca dupa ce remineralizeaza apa demineralizata de osmoza si o aduce la TDS 27, o RESTRUCTUREAZA dupa principiile lui Masaru Emoto ca sa fie ca apa de izvor. APa, ca si mancare, e INFORMATIE. Cu adevarat pot spune ca da, apa are nu doar alt gust, ci cu totul alta vibratie, alta … textura, alt impact.

      Gand bun,
      Cristela GEORGESCU

  26. Buna ziua,
    Ma numesc Lucian Mihalea, sunt din Suceava si am nevoie de un sfat.
    Dupa patru zile de detoxifiere doar cu fructe de sezon si apa, dar si o cafea dimineata, pe parcursul zilei simt anumite senzatii de rau la stomac cu foarte putina ameteala, neavand legatura cu senzatia de foame sau de lipsa de putere sau energie.
    Intrebarea la care va rog sa-mi dati un sfat este daca la acest tip de alimentatie cantitatea de fructe trebuie sa fie mai mare decat de exempu – 2 felii de pepene rosu si un mar dimineata, o banana, cateva prune si o para la pranz si seara cam aceleasi lucruri?
    Multumesc anticipat!

    Lucian

Care este opinia ta?