Constipatie la bebelusi

Vezi si Exista constipatie la sugari?

RETETA de la domnul Dr. Doru Laza
4 prune uscate
2 lingurite de tarate macinate pana devin faina
2 lingurite seminte de in intregi
toate de mai sus se pun la inmuiat in 1/2 cana apa, de dimineata pana seara.
Seara se pun la blender pana devin nectar. Se administreaza ca atare (chiar pe post de masa, este foarte consistent).
Dimineata pe stomacul gol, 250 ml ceai de musetel (infuzie din planta, nu la pliculet, se gaseste mereu la Plafar)
+ masaj abdominal
+ 1 rugaciune, Dumnezeu rasplateste intotdeauna truda unei mame pentru copiii ei

Si, dragi mamici, nu uitati: o mama constipata va avea un copilas constipat. Starea sugarului si a copilului mic depinde 100% de starea mamei. Nu doar de starea ei fizica, ci si de starea ei emotionala si mentala. Copilul “mananca” laptele matern, dar si emotiile mamei, odata cu toti neurotransmitatorii trimisi prin lapte, deci toate gandurile, fricile, spaimele ei si care sunt transmise continuu in cadrul legaturii energetice ce exista intre ei. In Medicina Traditionala Chinezeasca intestinul gros e legat de respiratie, de aceea tratamentul este … inspirul profund, expirul prelungit.

Actualizare 2016: La acest articol am primit intrebarea utila, cand sa se administreze acest “nectar”? Dimineata sau seara? Si mamica respectiva mi-a indicat orarul si mesele copilasului. Iata raspunsul meu aici.

Cu drag,

cristela





Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Indraznesc o intrebare. E ok sa ii dau bebicului la 6 luni si jumatate acest nectar? probabil ca ar fi mai bine sa macin semintele de in…

    1. Buna ziua, multumesc ca ati indraznit 🙂

      Ce alimentatie are ACUM bebelusul Dvstra si de cand?

      Cu drag,

    2. Bebe mananca acum mar si para la micul dejun, simple sau combinate cu cereale facute in casa de porumb, mei, ovaz, orez; pranzul consta in legume de obicei supa crema din varii combinatii de dovlecel, cartof dulce, pastarnac, (uneori morcov), telina, putina capa sau usturoi. Uneori daca nu mananca cereala diminieata i-o fac mamaliguta sau pudding la pranz. Si daca reusesc, pe langa asta, lapte vegetal din mei, curmala si banana. In rest sfanta tzitzi.

    3. Draga Andreea, multumesc pentru raspuns. Nu este nicio problema sa ii dai nectarul, desigur poti rasni semintele faina si pui faina in apa, e acelasi lucru. De ce doresti insa sa ii administrezi preparatul, exista probleme cu digestia (constipatie)?

      Cu drag,

    4. Buna! Va rog i-mi puteti spune daca pot folosi taratele de psyllium in aceasta reteta? Ce tip de tarate sa utilizez? La taratele de psyllum scrie ca se administreaza cu apa si imediat, asta ar insemna sa nu le mai tin la hidratat o zi intreaga?

  2. Pai inca de cand manca doar san, bb avea tendinta asta de a iesi f greu afara. Pe la 4 luni ajunsese sa faca o singura data pe saptamana scaun, fara a avea consistenta modificata in vreun fel. S-a dezvoltat f frumos, un bebe cuminte, mancacios si fara colici. Cand am inceput diversificarea s-a pastrat aceasta tendinta. Morcovul cu care am inceput iesea bilute portocalii. Pana si marul crud dat pe razatoarea de sticla iese inchegat. Si acum incerc sa ii dau chestii bogate in fibra si ceva mai putin pasate. Am vazut ca ovazul fiert amestecat cu para a fost ok. La fel si dovlecelul piure cu mamaliga de mei. Dovlcelul e singura leguma pe care o consuma si face scaun zilnic. Mazarea nu i-a placut defel. Pruna i-am mai dat … cred ca le-am fiert intai si l-a borfotit.

  3. Buna,draga Cristela! Am indraznit sa-ti spun direct pe nume pentru ca-mi esti foarte aproape sufletului si ,mai ales, esti prezenta zilnic in gandurile mele.Orice problema as intampina,gasesc raspuns aici.Acum insa sunt putin descumpanita deoarece cred ca am gresit in ceea ce priveste diversificarea. Neavand medic de familie pentru ca am refuzat vaccinarea si nu ne accepta nimeni ,am gasit rezolvarea aici, bineînțeles.Am inceput cu suc de mar,apoi mar ras.i-am dat si suc de morcov,banana,supe crema, evident, testand fiecare leguma in parte.Acum vine problema: are scaun la 3/4 zile , de consistenta normala, fara chin sau planset.Pana la diversificare avea scaun dupa fiecare alaptat (exclusiv san),eu am acelasi meniu cu multe fructe si legume.Am eliminat marul pt ca am vazut clar ca de la el a inceput problema si ii dau mai des para.Insa nici dupa 2 zile de para nu a iesit decat a patra zi. Am introdus si avocado si dovlecelul si nimic.Ma sitmt neputincioasa ca nu il pot ajuta.Am inceput sa ii dau doar para pe care o iau din magazin pt ca nu e sezonul lor si ma infior cand ma gandesc ce de pesticide ajung la bebele meu .E normal sa faca asa rar din cauza diversificarii? Iti mulțumesc mult pentru tot si scuza-ma ca am detaliat atat.

    1. Draga Roxana, multumesc pentru intrebare si cuvintele frumoase. Nu diversificare este cauza, ci sistemul digestiv.
      Copilasul este alaptat? Ce medicamente chimice a luat pana cum?

      Multumesc

  4. buna ziua,

    referitor la reteta pentru constipatie (Dr Doru Laza) ce fel de cereale se pot folosi si cant din acest amestec se administreaza la o masa?

    Multumesc

  5. Hristos a înviat! Spre rusinea mea, nu m-am documentat despre diversificare inainte sa o incepem si nici experienta gatitului nu o am, nu am incredere nici in tot ce imi recomanda medicul, prin urmare m-am trezit total neajutorata mai ales daca vreau sa merg pe aceasta cale naturista sau fireasca, dar pe care toti o considera o nebunie…Dna Cristela, ma puteti indruma catre un medic pediatru naturist in Bucuresti, va rog ?? Si bebelusa mea e constipata si nu stiu daca ii pot da si ei acelasi remediu de la dr. Laza..

  6. Multumesc intai pentru ca ati gasit aceasta modalitate de a ajuta mamele. Intrebarea mea este legata de constipatia bebelusei mele ( 7 luni). Am inceput diversificarea de la 6 luni si 1 sapt cu supa de legume fierte ( morcov,patrunjel,cartof,telina,ceapa,ardei) cu 2 lingurite in prima zi si apoi marind cantitatea. Dupa cateva zile a inceput sa se trezasca noaptea, lucru care nu mi s-a mai intamplat de cand i-au trecut colicii ( la 2 luni). La putin timp dupa, intr-o zi a fost tare agitata si avut scaun cu diaree. Urmatoarea zi am inceput cu piureul de morcov+cartof+dovlecel ( ecologice). N-am tinut cont de o cantitate anume (aprox 50ml) cand i-am dat piureul, pentru ca cerea. Urmatoarele 2 zile s-a trezit de mai multe ori pe noapte, s-a agitat in somn si se mai vaita uneori. Am oprit diversificarea urmatoarea zi, dupa care am reinceput cu fructe:suc de mar, urmatoarea zi mar ras dimineata( la 10:00)timp de 3 zile. Urmatoarele zile i-am dat dimineata mar ras si la pranz suc de morcov. Urmatoarele 2 zile dimineata mar ras + o lingurita jumate de grisulet de quinoa. In timpul acestor zile a fost linistita, trezindu-se o singura data pe noapte. Asa ca urmatoarea zi i-am dat dimineata mar ras simplu si la pranz un cartofel facut la aburi dat prin blender cu un pic de apa.Urmatoarea zi am introdus morcov+cartofel mic la pranz si scaunul era mai lichid, dar cu niste particele care semanau cu samanta de dovleac. Urmatoarele 2 zile i-am dat mar+banana piure dimineata si la pranz morcov si putin cartofel cu 3 stropi de ulei de masline.Urmatoarea zi de dimineata a iesit scaunul tare si putin, 2 cm, de fiecare data cand schimbam scutecul,gaseam cate o boaba. Scaunul poate fi asa si din cauza dintilor ? Starea ei a fost de agitatie si urla tare ca si cum ar durea-o ceva. Intrebari: ce remediu natural recomandati pentru constipatie si unde gresesc cu alimentatia ? Cum ar trebui sa urmez o diversificare corecta si benefica? Care e urmatorul pas ?

  7. bebe 11 saptamani face scaun de o saptamana doar ajutat de supozitoare…bilute mici si tari ca un bolovan….ce sa fac? eu sunt ok deci nu inteleg multumesc

    1. Buna ziua, Oana. Multumesc ca citesti cu rabdare si ca te straduiesti sa intelegi punctul II – 1,2,3,4 de aici: https://old.cristelageorgescu.ro/contact/. Cum ar putea cineva care are constiinta sa iti ofere acces catre CAUZA PROBLEMEI (pentru ca doar asta e calea spre vindecare), pe baza unor informatii mai succinte decat un SMS? Cu drag, cristela

  8. Buna, Cristela! Doresc sa iti scriu de ceva timp, in primul rand sa iti multumesc pt raspunsul frumos pe care mi l-ai dat la sectiunea (diversificare), dar care nu-l mai gasesc. E incredibil cat de mult poti misca mintea si sufletul unui om prin cuvintele tale (textele tale sunt adevarate pilde).
    Te rog, daca ma poti ajuta, din nou, cu un sfat. Fiul meu (6L si 2s), nevaccinat, fara probleme pana acum, sufera de constipatie (cel putin asa am dedus eu- se screme si se inroseste; a facut primul scaun dupa 4 zile, consistenta tare si cu firicele rosii, dupa care, in timpul somnului, se trezea si se scremea). Diversificarea am inceput-o cu mar ras pe raz. de sticla (as fi vrut cu suc, dar storcatorul intarzie sa imi ajunga). Apoi, cu para (coapta la abur). Apoi iar mar (copt la abur), kaki si banana. Azi, dupa banana, a avut scaun (ce iti spuneam mai sus). Auzindu-l cum se screme in somn, am intrat sa citesc reteta de nectar, pe care o mai citisem mai demult, dar totusi, as vrea sa imi spui si tu daca e in regula sa i-l administrez (incepand cu ceaiul de musetel dimineata).
    Locuiesc in Germania, am cumparat mere bio, de la un mic magazin (mere mici, se vede ca nu sunt tratate), dar intr-adevar, nu au dulceata specifica merelor noastre. Poate marul crud a avut acest efect, habar nu am. Precizez ca e alaptat.
    Iti multumesc din suflet pentru ajutor!

  9. Buna Cristela,
    În urma unui episod de eliminare a scaunului dificil, baietelul meu a inceput sa se retina ori de cate ori are impulsul de a elimina. Situatia durează de câteva saptamani si ne aflam intr-un cerc vicios caci toate incercarile la nivel se alimentație sunt sortite esecului: se retine si constipatia persista. el are 16 luni si nu am avut succes nici cu explicatiile, incurajarile etc.
    ce ma sfatuiesti sa fac?multumesc mult

    1. Draga Diana, multumesc. Nu stiu ce sa te sfatuiesc, imi pare rau. M-am gandit ce as face eu si asa am simtit, ca as vorbi cu Raluca Babota, psiholog. Doar ei i-as da pe mana copilasul meu, ca stiu ce poate si cine e. Mult succes

  10. Multumesc mult pentru raspuns si sugestie, draga Cristela.

  11. Buna Cristela,

    Ai putea sa imi comunici datele de contact ale Ralucai Babota?Am cautat pe internet dar nu am reusit pana acum sa discut cu dansa.
    Multumesc

    1. Draga Diana, am observat acum ca siteul nu mai functioneaza, e posibil sa nu mai faca consultatii private, lucreaza in cadrul unei mari clinici. Voi reveni, daca situatia sta altfel. Te rog sa mai verifici aici raspunsul.

      Gand bun,
      cristela

  12. ok,multumesc pt retur, prompt, ca intotdeauna.

  13. Buna ziua!
    De la ce vârstă a copilului se pot include taratele in alimentație?

    Mulțumesc!

    1. De ce doriti sa introduceti tarate? Multumesc

Care este opinia ta?